2012. május 14., hétfő

Házasok Konferenciáján voltunk

Felejthetetlen jó napunk volt Május 12-én Zilahon !
A mottó : ,, Jeremiás 33 r, 6 v. " A hűség kincseiről és áldásairól szólt az egész nap.
Giorgiov Adrián tv. arról beszélt, hogy...,,hogyan lehet egy jó házasság mégjobb ? ".Kihangsúlyozta a jó és erős házasság jellemvonásait. ODASZÁNÁS, NAGYRAÉRTÉKELÉS és a SZERETET KIFEJEZÉSE, a POZITIV KOMMUNIKÁCIÓ, EGGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ, LELKI JÓLÉT, KÉPESSÉG MEGBIRKÓZNI A STRESSZEL és KRIZISHELYZETEKKEL . A HŰSÉG megtalálható az odaszánásban, vagyis az elkötelezettségben.A helyes sorrend a házasságban áldozattal jár, de megéri, mert a család boldogsága többet ér, mint bármennyi pénz , vagy gazdagság.
Aztán Iván Imre tv. Balatonszemesről, nagyon hasznos tanitást tartott a HŰSÉG KINCSEIRŐL ! ,, A házasságban nem az a gond, hogy kevés az ismeretünk,hanem az, hogy keveset dolgozunk azon, hogy házasságunkat még boldogabbá tegyük ! Nagy felelősség a házasság.Isten rendelte el a házasságot, aminek az kell legyen a fő célja, hogy azzal Istent dicsőitsük .A hűség, mindig először Isten felé irányul. Ha hűséges vagyok az én Istenem iránt, akkor tudok igazán hűséges lenni az én társamhoz is ! A Zsidókhoz irt levélben irja, hogy ,, kitartással ( hűséggel ) fussuk meg az előttünk lévő küzdőtért. "
Sok szép ének is elhangzott Mike József tv. és felesége Adina vezetésével,...a kedvenc énekemet megemlítem ...,,Veled és feléd, egy életúton át, Veled élek, így szép a világ ! "Veress Efraim tv. vezette le a fórum beszélgetést. Nagyon jó kérdések voltak és hasznos válaszok.A többek közt Budai Evódia hozzászólását megemlitem...fontos, hogy tartsunk önvizsgálatot, mert az értékrend  csere is válthat ki hűtlenséget ! Amire nem is gondolnánk, ilyen alattomos módon is befurakodhat a házasságunkba a hűtlenség. Aztán  arról is szó volt, hogy még a hívő házasságot is megrongálhatja a vihar, de nem teszi tönkre. A jó alapokra épült...JÉZUSRA, épült házasság megáll mindvégig. Mégha néha lehangolódik is, próbáljuk újrahangolni...ápoljuk, hogy jó kapcsolat lehessen mindig a házasságunkban.Énekeltük, hogy ,, Légy mindhalálig hű, mint az Üdvözitő...".Nagyon gazdag  és áldott napunk volt. Hálásak vagyunk Istennek  az egész napért és a ZILAHI testvéreknek kedves vendégszeretetükért is.Az Úré legyen a dicsőség mindenért !!!
( fényképek a  Budai Evódia blogján  találhatók )

4 megjegyzés:

  1. "A hármas kötél nem hamar szakad el." Préd 4:12
    Örülök, hogy jól telt nektek! Az Úr áldjon titeket! Bea

    VálaszTörlés
  2. Igy van Bea, köszönjük szépen...téged is áldjon az Úr !

    VálaszTörlés
  3. most olvasom ezt is. jó emlékezni.
    örülök, hogy találkozhattunk a hétvégén is. Isten ereje legyen a mindennapjainkban tapasztalható!

    VálaszTörlés